Alışveriş Sepetim

Seçiminizi Daraltın

Marka

Fiyat Aralığı

Sadece

Liste Şeklinde Göster Katalog Şeklinde Göster
Bu kategoride toplam 1 ürün listeleniyor.
  • Sayfa :
  • 1

Monitör Fiyatları

Sevdiğiniz oyunları oynamak, en iyi grafik tasarımları yapmak için monitör mü satın almak istiyorsunuz? Masaüstü Bilgisayarınız veya laptopunuz için birden fazla monitör kullanmak isteyebilirsiniz. Yeni monitörünüzü ne için kullanmayı planladığınızı düşünün, size yardımcı olmak için bazı önerilerde bulunacağız.

Günümüzde en çok tercih edilen ultra geniş ve kavisli monitörlerdir. Bu monitör modellerini seçerken ekran boyutuna ve en boy oranına dikkat edilmelidir. Keskin bir görüntü tercih ediyorsanız, yüksek çözünürlük ve piksel yoğunluğuna sahip Quad HD ve 4K monitör özelliklerine sahip monitör seçimi yapabilirsiniz. Oyuncu monitörü arıyorsanız, düşük tepkime süreli ve 144Hz gibi yüksek yenileme hızına sahip monitör almalısınız.


Günlük kullanım için monitör;

Günlük ihtiyaçlarınızın kullanımı için 24" Full HD monitör tavsiye ederiz. Fotoğraflarınızı düzenlemek veya filmleri daha büyük ekranda izlemek isterseniz 27" Full HD monitör tercih etmelisiniz.


Fotoğraf ve video düzenleme için monitör;

Grafik tasarımcılar, fotoğrafçılar ve film yapımcıları için 2560 x 1440 çözünürlükte başlayan 27 inç monitörleri öneriyoruz. QHD veya 4K ekran, hassas bir şekilde çalışmanıza ve kreasyonlarınızın tüm ayrıntılarını düzenlemenize olanak tanır. En iyi renk sunumu ve geniş görüntüleme açısı için IPS paneli ve sRGB veya %99 Adobe RGB kapsama alanına sahip bir monitör öneririz.

3D tasarım ve CAD tasarımları için monitörler;

Sıklıkla CAD tasarımları veya inşaat çizimleri yapıyorsanız, iyi bir iş monitörü veya görüntü işleme özelliklerine sahip bir monitör seçin. Tasarımlarınızda keskin görüntü alabilmeniz için yüksek çözünürlüklü, aydınlık ortamlarda rahatça çalışabilmeniz için ayarlanabilir parlaklık özelliğinde olmalıdır.


Kavisli Curved Monitör;

Panoramik bir etki yaşamak ister misiniz? Kavisli monitör kendi etrafınızda şekillenir, böylece renkler tüm ekranda aynı kalır. Tüm ekranı izlemek için gözlerinizi o kadar hareket ettirmeniz gerekmez. Bu özellik sayesinde gözleriniz o kadar çabuk yorulmaz.

 

En Yüksek Performanslı Uygun Fiyatlı Oyuncu Monitörleri Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Monitör Modelleri

Kaliteli ve uygun fiyatlı oyuncu monitörleri ve profesyonel monitörleri Gamers Arena’da bulabileceğinizi biliyor muydunuz? Oyunlarda yüksek performans almak, kesintisiz oyun keyfini yaşamak ve arkadaşlarınızla beraber oyun keyfini yaşamanın en güzel yolu iyi bir oyuncu monitörü almaktan geçiyor.

 

Oyuncu monitörlerinin yanı sıra profesyonel ve iş monitörleri de çalışırken ki performansınızı artırması açısından önemli. Günün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiriyorsanız, gözünüzü yormayacak, mavi ışık filtreli, ergonomik monitörleri de tercih etmeniz gerekiyor. Aradığınız tüm modeller ve daha fazlası Gamers Arena’da sizleri bekliyor.

 

Monitör nedir?

Bilgisayar monitörü (bilgisayar ekranı olarak da adlandırılır), bilgisayarlar için elektronik bir görsel ekrandır. Bilgisayarın CPU'sunun, sabit sistem sürücülerinin çıktısını görüntülemek için kullanılır. Genellikle PC'ye VGA, DVI, HDMI, DisplayPort veya USB aracılığıyla bağlanır.

 

Monitörler piksel bazında çalışır. Piksel, bir bilgisayar ekranı tarafından temsil edilebilecek en küçük bilgi birimidir. Her piksel 3 renkten oluşur: kırmızı, yeşil ve mavi. Ekranda bir görüntü oluşturacak şekilde düzenlenirler. Pikseller, bir monitörde gördüğünüz resimler, metinler ve diğer bilgiler için kullanılabilir.

 

LCD Ekran Nedir?

 

LCD monitörler veya Sıvı Kristal Ekranlı Monitörler: Likit kristal ekranlı Monitör, elektronik sinyalleri iletmek için sıvı kristal kullanan bir ekrandır. Bu kategoride, plazma ekranlara göre daha yüksek ekran çözünürlüğü ve daha iyi renk doygunluğu nedeniyle LCD monitörler en popüler görüntüleme cihazlarıdır.

 

LCD teknolojisi geliştikçe, renk üretmek için farklı teknikler ortaya çıkmıştır. LCD ekranlar günümüzde artık her yerde kaşımız çıkmaktadır. Hastanede sıranıza beklerken, borsa takip ederken veya evinizde bilgisayar oyunu oynarken bu monitörleri görmemeniz artık pek mümkün değildir.

 

Monitör girişleri nelerdir? (HDMI, VGA, Display Port, Type C

 

HDMI (Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü), dijital çok yönlü disk (DVD) oynatıcılar, dijital televizyon (DTV) oynatıcılar, set üstü kutular ve diğer görsel-işitsel cihazlarla kullanım için video ve sesi tek bir dijital ara yüzde birleştiren bir özelliktir. HDMI’ın temeli, Yüksek Bant Genişliğine Sahip Dijital içerik Koruması (HDCP) ve Dijital Görsel Ara yüzün (DVI) temel teknolojisidir.

 

Kısaltılmış VGA, Video Grafik Dizisi, monitörler ve projektörler gibi video cihazları için standart bir bağlantı türüdür. Genel olarak, monitörleri ekran kartlarına bağlamak için kullanılan kablo, bağlantı noktası ve konektör türlerini ifade eder. Bu teknoloji bugün hala kullanımda olsa da, yerini hızla DVI ve HDMI gibi daha yeni ara yüzler alıyor.

 

(DisplayPort) VESA tarafından standartlaştırılmış bir bilgisayar ve monitör arasındaki dijital ara yüz . DisplayPort, 50 feet'e kadar uzanan küçük bir konektör ve ince bir kablo kullanır. İlk olarak 2008'de üretilen DisplayPort, PC'lerde, ekran kartlarında ve monitörlerde ivme kazandı, ancak Mac'ler Mini DisplayPort ve Thunderbolt varyasyonunu kullanıyor.

 

USB-C kablosu, kullanımı daha kolay ve eski USB türlerinden daha güçlü olan yeni bir USB konektörü türüdür. USB-C kabloları, MacBook Pro ve Nintendo Switch dahil olmak üzere birçok popüler cihazı hızlı bir şekilde şarj etmek ve verileri diğer USB türlerinden daha hızlı aktarmak için kullanılabilir USB-C için Type C bağlantı kullanılır.

 

Monitörlerde tepki süresi (MS) nedir?

 

Monitörler için tepki süresi, bir renkten diğerine geçmek için gereken süredir. Bu genellikle siyahtan beyaza tekrar milisaniye (ms) cinsinden ifade edilen siyaha geçmesi için geçen süre içinde ölçülür.

 

Bir kameramansanız veya daha da fazlası bir oyuncuysanız, yanıt süresi oldukça önemlidir. Bir ila beş milisaniye gibi daha düşük bir yanıt oranına sahip olmak sizin için oldukça büyük bir fark yaratabilir.

 

Örneğin, rekabetçi Esporlardaysanız, zirvede kaldığınızdan emin olmak için daha iyi bir yanıt süresine sahip olmak gerekir. Ancak, profesyonel işletmeler veya yalnızca gündelik gezinme gibi şeyler için günlük bir kullanıcıysanız, yanıt süresi, göz önünde bulundurmanız gereken bir numaralı faktör olmayabilir.

 

Yanıt süresi gerektiren ihtiyaçlar için harika bir monitör arıyorsanız Gamers Arena’da bulunan kaliteli ve uygun fiyatlı monitör çeşitlerine göz atmayı ihmal etmeyin.

 

Monitörlerde yenileme hızı (Hz) nedir?

 

Ekranınızın yenileme hızı, ekranın saniyede kaç kez yeni bir görüntü çizebileceğini ifade eder. Bu Hertz (Hz) cinsinden ölçülür. Örneğin, ekranınızda 144Hz yenileme hızı varsa, görüntüyü saniyede 144 kez yeniliyor demektir.

 

Monitör bir görüntüyü yalnızca sistemin ürettiği hızda görüntüleyebilir, bu nedenle cpu'nuzun ve gpu'nuzun bu işlemi hızlı bir şekilde tamamlayabilmesi önemlidir. CPU'NUZ ve gpu'nuz monitöre yeterince yüksek sayıda kare sağlayamıyorsa, özellikleri ne kadar iyi olursa olsun monitörünüz yüksek yenileme hızında bir görüntü üretemez.

 

Geçmişte gözlerimizin sadece 30 Hz'e kadar görebildiği söylenirdi. Sayı daha sonra 60Hz'e kadar çıkarıldı ve şimdi sayılar bir sonuca varamıyor. 144Hz ekranların piyasaya çıkmasıyla birlikte 60Hz ekrandan 144Hz ekrana geçildiğinde aradaki büyük farkı herkes gördü, 60Hz ekrandan 120Hz ekrana çıksanız bile farkı görebiliyorsunuz.

 

Öte yandan, 144 Hz ile 240 Hz arasındaki fark, belki de gözlerimizin görme sınırından dolayı çok büyük görünmüyor. Ancak, 240Hz'den ekran farkı da 144Hz ekrana kıyasla çok daha pürüzsüz.

 

Farklı görüntüler arasındaki farkı gözlemlemek normal bir insan için belki de zordur. Ancak oyuncular için ekrandaki bu küçük farklılıklar yaşamla ölüm arasındaki sınır olabilir ve özellikle CS:GO, Overwatch, Rainbow Six Siege, Fortnite ve PUBG gibi FPS oyunları olmak üzere ciddi maçlara hakim olmak için çok önemli olabilir.

 

Oyuncu (gaming) monitör alırken nelere dikkat etmelisiniz?

 

Yenileme Hızı; Oyun monitörü satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör yenileme hızıdır. Oyun oynamak için dikkate alınması gereken çok önemli bir faktördür. Yenileme hızı temel olarak, ekranın Hz cinsinden ölçülen saniyede görüntüyü yenileme süresi olarak adlandırılır.

 

Tepki Süresi; Bir monitörün yanıt süresi, piksellerini bir durumdan diğerine geçirmek için gereken milisaniye cinsinden geçen süredir. Yüksek yanıt hızı monitörleri, 5 ms'den daha kısa yanıt süresiyle eşleştirilmelidir. Oyun monitörü için ideal tepki süresi 1 ms'dir.

 

Ekran Çözünürlüğü; monitörünüzün LCD paneli, piksel olarak adlandırılan milyonlarca küçük noktadan oluşur. Her pikselin, her ana renge benzeyen bir alt pikseli vardır. Tüm alt piksellerin ve piksellerin birleşimi, ekrandaki mükemmel görüntüyü oluşturur. Piksel ne kadar fazla olursa, görüntü o kadar pürüzsüz ve keskin olur. Karşılaşacağınız farklı ekran çözünürlükleri 4K, FHD, HD, QHD, 2K vb.

 

Ekran Boyutu; Bir oyun monitörü satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en temel şey ekran boyutudur. Oyun monitörünün en yaygın boyutları şunlardır: 27 inç monitör, 24 inç monitör, 32 inç monitör.

 

Tüm bu maddeleri kendi ihtiyacınıza göre belirledikten sonra monitör almaya hazırsınız. Gamers Arena bu konuda size yardımcı olabilir. Twisted Minds monitörlere göz atmayı ihmal etmeyin. Tam aradığınız monitörler bir tık uzağınızda olabilir!

 

Profesyonel monitör alırken nelere dikkat etmelisiniz?

 

Tasarım ve fotoğrafçılık gibi yaratıcı alanlardaki profesyoneller, en doğru ve güvenilir iş akışı sonuçları için kaliteli monitörlere güvenmeye başladılar. Bir monitör seçerken, önde ve merkezde üç ana faktör öne çıkıyor. İlk olarak, iş akışınızın son aşamasında görüntü doğruluğu. Ardından uyumluluk. Bu, monitörün birlikte çalıştığı ve bağlandığında görüntü doğruluğunu koruduğu cihaz aralığı anlamına gelir. Son olarak, kişisel tercih var. Bu, monitör boyutu, tasarımı, marka sadakati ve diğer pek çok öznel husus anlamına gelebilir.

 

Bir grafik tasarımcı veya herhangi bir yaratıcı iş yapan biri olarak, işinizin verimliliğini önemli ölçüde etkileyeceği için monitör seçimine daha fazla odaklanmalısınız. Grafik tasarım monitörleri, yaratıcı profesyoneller için oluşturulmuş ekranlardır. Sanat eserleriyle uğraşırken gerekli olan ultra yüksek çözünürlüklü çözünürlüklere ve ultra yüksek renk doğruluğuna sahiptirler.

 

Tam Adobe RGB ve sRGB destekli monitör satın almanız oldukça işinize yarayacaktır. İhtiyacınıza göre hazır kalibre edilmiş veya size özel kalibre edilebilir bir monitör seçmeniz uygun olacaktır. Önceden ayarlanmış gama seviyeleri, basitleştirilmiş ince ayar sağlamanıza olanak tanır. Monitörün "renk motorunun" bir parçası olan 3D Look up Table (LUT) monitörler daha yumuşak renk geçişleri sunmak için uyum sağlar.

 

Bir çok önemli noktayı göz önünde bulundurup son kararı vermek size kalıyor. İşlerinizde ve dizaynlarınızda en büyük yardımcınız olacak monitör seçimini yapmak için Gamersarena’yı ziyaret edin!

 

Kavisli (curved) monitörlerin özellikleri neler?

 

Kavisli oyun monitörleri, düz monitörlere kıyasla daha sürükleyici bir oyun deneyimi sunar. Bunu, ekranın kenarlarını görüş alanınıza daha fazla getirerek yaparlar. Göz sağlığınız için iyidir. Daha gerçekçi bir deneyim sunarlar.

 

Bugün, kavisli ekranlar, iki rakip teknoloji - düzlem içi anahtarlama (IPS panelleri) ve dikey hizalama (VA panelleri) aracılığıyla daha incelikle üretiliyor.

 

Genel olarak konuşursak, her iki yöntem de bir LCD'nin "sıvı kristal ekranının" "sıvı kristalleri" aracılığıyla monitör kavisiyle ilgilenir. Dikey Hizalama, söz konusu kristalleri sırasıyla düzgün bir şekilde eğimli veya dikey (dikey) bir konumda tutmak için elektrik akımlarını veya bunların eksikliğini kullanır. Bu esneklik, her boyuttaki kavisli ekranlarda kolay, uzun vadeli görsel tutarlılık sağlar.

 

Kavisli monitörlerin modellerinde gördüğümüz 1000R gibi sayısal değerlerin ise açıklaması ise şu şekilde: R, yarıçap anlamına gelirken, sayı milimetredir. Böylece, 1000R monitör, kavisini belirleyen 1000 mm yarıçapın bir bölümünü oluşturur. Monitör kavisi ve boyutunun aynı olmadığını ve 1000 mm'nin monitörün genişliğini değil, yalnızca yarıçapı ifade ettiğini unutmayın.

 

IPS Panel monitör nedir?

 

IPS monitörler monitörler, zengin renkler üretmek için paralel hizalanmış sıvı kristallerden yararlanır. IPS panelleri, sıvı kristallerinin değişen desenleri ile tanımlanır. Bu monitörler, TN panellerin sınırlamalarının üstesinden gelmek için tasarlanmıştır. Sıvı kristalin yatay olarak kayma kabiliyeti daha iyi görüş açıları yaratır.

 

VA Panel monitör nedir?

 

VA veya dikey hizalama, ışığın geçmesine izin vermek için eğilen dikey olarak hizalanmış kristaller kullanır. IPS kristalleri cam alt tabakaya paralel iken, VA kristalleri alt tabakaya diktir. VA panelleri monitörler için IPS panelleri kadar yaygın olmasa da, TV'ler için en yaygın seçeneklerden biridir.

 

TN Panel monitör nedir?

 

TN, bükülmüş nematik anlamına gelir. Bu bir tür LED (bir tür LCD) panel ekran teknolojisidir. TN paneller, diğer ana ekran panelleri türleri arasında en hızlı ve en ucuz olarak karakterize edilir. Bu nedenle, oyun monitörleri ve oyun dizüstü bilgisayarları için harika çalışırlar. Ancak TN paneller, VA ve IPS panellere kıyasla en kötü görüş açılarını ve rengi de sunar.

 

Monitör çözünürlükleri neler?

 

720p = 1280 x 720 - genellikle HD veya "HD Ready" çözünürlük olarak bilinir

1080p = 1920 x 1080 - genellikle FHD veya "Full HD" çözünürlük olarak bilinir

1440p = 2560 x 1440 - genellikle QHD veya Quad HD çözünürlük olarak bilinir ve genellikle oyun monitörlerinde ve üst düzey akıllı telefonlarda görülür. 1440p, 720p HD veya "HD ready" çözünürlüğünün dört katıdır." İşleri daha da kafa karıştırıcı hale getirmek için birçok premium akıllı telefon, hala 1440p'ye uyan 2960x1440 Quad HD + çözünürlüğe sahip.

 

4K veya 2160p = 3840 x 2160 - genellikle 4K, UHD veya Ultra HD çözünürlük olarak bilinir. Büyük bir ekran çözünürlüğüdür ve birinci sınıf TV'lerde ve bilgisayar monitörlerinde bulunur. genişlik 4000 piksele yakın olduğu için 2160p'ye 4K denir. Başka bir deyişle, 1080p FHD veya "Full HD" nin dört katı piksel sunar."

 

8K veya 4320p = 7680 x 4320 - 8K olarak bilinir ve normal 1080p FHD veya "Full HD" çözünürlükten 16 kat daha fazla piksel sunar. Şimdilik sadece Samsung ve lg'nin pahalı TV'lerinde 8K görüyorsunuz. Ancak, bu 8K video örneğini kullanarak bilgisayarınızın bu kadar büyük miktarda veri işleyip işleyemeyeceğini test edebilirsiniz.

 

Piyasada Bulunan Bazı Monitör Markaları

 

Asus, Dell, Gigabyte, HP, LG, MSI, Samsung, ViewSonic, BenQ, Twistedminds vb. markalarının monitörleri piyasada çokça bulunmaktadır. Bu markların birçok çeşit ve model farklı ihtiyaca yönelik monitörleri incelenebilir.

Yayıncı bilgisayarlarında çift monitör kullanımı

 

Çift monitör kurulumu, en sevdiğiniz video oyunlarını oynarken çoklu görevlerin keyfini çıkarmanızı mümkün kılar. Bu ekstra ekran , web'de gezinmek, video izlemek veya bir oyun için izlenecek yolları ve diğer bilgileri görüntülemek için masaüstü olarak kullanılabilir.

 

Twitch akışı yapmayı planlıyorsanız, iki ekrana sahip olmak neredeyse gereklidir. Bu şekilde birincil monitörde oynatabilir ve ikincil monitörde akış araçlarını kullanabilirsiniz. Bir sohbeti kolayca görüntüleyebilir ve izleyicilerinize gerçek zamanlı olarak yanıt verebilirsiniz.

 

İş ve tasarım için çift monitör kullanımının faydaları

 

Bugün iş dünyası, daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ilerliyor. Bir şirketin rekabette önde kalabilmesi için, çalışanlarının olabildiğince verimli ve üretken olmasına ihtiyacı vardır. Ve eğer çalışanlar şirkette ilerlemek istiyorlarsa, şirkete ihtiyaç duyduğu şeyi vermeleri gerekir: üretkenlik.

 

Bazı profesyoneller günlük olarak birçok müşteriyle ilgilenir. Sürekli olarak e-postaları kontrol ediyorlar ve randevuları planlıyorlar. Öncelikle yalnızca bir monitör kullanıyor olsalar da, diğer monitörü takvimlerini veya e-postalarını kalıcı olarak görüntülemek için kullanabilirler, bu da müşterilerle konuşurken ve randevuları ayarlarken çok daha kullanılabilir hale getirir.

 

Çizim ve dizayn ile uğraşan profesyoneller ise işlerinin farklı katmanlarını pencere kapatmandan ve zaman kaybetmeden inceleme avantajını kazanmış olurlar. Bu sayede büyük resimde üretkenlik ve verimli çalışma artmış olur.

Copyright © 2020 Gamers Arena. İntegra Teknoloji  A.Ş. 

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.